Πυρκαγιά στο Μάτι: Διαψεύδει το Λιμενικό ότι από τις 19:08 της Δευτέρας γνώριζε για νεκρούς - Gkourou

Πυρκαγιά στο Μάτι: Διαψεύδει το Λιμενικό ότι από τις 19:08 της Δευτέρας γνώριζε για νεκρούςΔιαψεύδει σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα ότι από τις 19.08 γνώρισε ότι υπήρχαν νεκροί μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.


Συγκεκριμένα στη διάψευσή του αναφέρει:΄
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Τύπου το οποίο έχει τίτλο «Ώρα 19:08 Ανεύρεση σορών» και μνημονεύει σηματική αναφορά της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και προς το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζονται τα κάτωθι:

α) Η εν λόγω σηματική αναφορά απεστάλη την Τρίτη, 24-07-2018, από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας, την επόμενη δηλαδή ημέρα από την έναρξη της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού και καταγραφής των ενεργειών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ευθύνης της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας από την έναρξη της επιχείρησης έως και τη μεταφορά του τελευταίου ανθρώπου.

β) Ειδικότερα στην σηματική αναφορά καταγράφεται με σαφήνεια ότι από τις 19:08 μ.μ. της 23-07-2018 και μετέπειτα ξεκίνησαν συνεχείς μεταφορές διασωθέντων προς το Λιμάνι Ραφήνας, αλλά και σορών από τα σκάφη που συμμετείχαν στην διάσωση χωρίς όμως να καθορίζεται ο χρόνος ανεύρεσης και μεταφοράς τους όπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.