Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 η δύναμη του κόμματος της Μέρκελ σύμφωνα με δημοσκόπηση - Gkourou NEWS

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 η δύναμη του κόμματος της Μέρκελ σύμφωνα με δημοσκόπησηΣτο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006 μειώθηκε η στήριξη των Γερμανών στη Χριστιανική Ένωση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, μετά τη διαμάχη στο εσωτερικό της για τη μεταναστευτική πολιτική που απείλησε τη συνοχή της, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.


Το γκάλοπ της Emnid, που δημοσίευσε η εφημερίδα Bild am Sonntag, έδειξε το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών και του αδελφού κόμματος της Βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) στο 29% έναντι 30% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση και 33% στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Το CSU αντιμετωπίζει μία σκληρή εκλογική αναμέτρηση τον Οκτώβριο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι μπορεί να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία της στη Βαυαρία.
Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD), που μετέχουν επίσης στην κυβέρνηση συνασπισμού της Μέρκελ, δεν μπόρεσαν να κεφαλαιοποιήσουν τις απώλειες αυτές, υποχωρώντας επίσης κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 18%.
Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε σταθερό στο 15%, ενώ οι Πράσινοι ενισχύθηκαν 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 14%.
Πηγή πληροφοριών: Reutersloading...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.