Πέθανε ο Λεωνίδας - Η "ψυχή" της ιστορικής ταβέρνας !

; ;
Πέθανε ο Λεωνίδας - Η `ψυχή` της ιστορικής ταβέρνας στο Λυγουριό!Είναι ίσως η πιο ιστορική ταβέρνα στην Ελλάδα......


Η ταβέρνα του Λεωνίδα στο Λυγουριό είχε μόνο μεγάλες μορφές που την επισκέπτονταν. Ο Ιδιοκτήτης της ο Λεωνίδας "έφυγε" το απόγευμα της Δευτέρας και συνάντησε εκεί ψηλά την Κατίνα Παξινού που ήταν εκείνη που του είχε δώσει την ιδέα να "ταϊζει" όσους κατέβαιναν στην Αρχαία Επίδαυρο για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.
Ο Λεωνίδας Λιακόπουλος, σε ηλικία 82 ετών, «ταξίδεψε» για άλλους κόσμους, έχοντας δίπλα του την οικογένειά του. Τα δύο του εγγόνια, που έφτασαν στο Λυγουριό για διακοπές, τους δύο γιούς του, Νίκο και Γιώργο, τις νύφες του που τον υπεραγαπούσαν, καθώς και τα άλλα δύο μεγαλύτερα εγγόνια του.

Η Κάκια, σύζυγός του, αλλά και ο ίδιος ο Λεωνίδας, και κατόπιν τα παιδιά και τα εγγόνια του, συνδέθηκαν με τον θεατρόκοσμο και σταδιακά η ταβέρνα έγινε τοπόσημο του Φεστιβάλ. Σήμερα, οι επισκέπτες του «Λεωνίδα» μπορούν να δουν τους τοίχους της ταβέρνας γεμάτους με φωτογραφίες από ιστορικές παραστάσεις. Παξινού, Μινωτής, Κουν, Χατζηαργύρη, Συνοδινού, Πιττακή και πολλοί άλλοι, νεότεροι και παλιότεροι, έχουν μια θέση στην ιστορική ταβέρνα.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 16:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό.
πηγη: kathimerini.gr50%έκπτωση
Απόκτησε τώρα μόνο με 15€,
πλήρες Αιματολογικό check up και δύο καθαρισμούς δοντιών.
Πανελλαδική κάλυψη (δες το δίκτυο γιατρών και διαγνωστικών κέντρων)
Συμπλήρωσε ΕΔΩ την αίτηση και παρέλαβε με
αντικαταβολήτην κάρτα προνομίων Safe Silver.
Πληροφορίες: 210 9313100 Δε-Πα 9.00-17.00
loading...


loading...


www.gkourou.com

Από το Blogger.